Γιατί να επιλέξετε
την Direct Ferries;

3604 δρομολόγια και 720 λιμάνια σε όλο τον κόσμο

Μας εμπιστεύονται πάνω από 2.5 εκατομμύρια πελάτες

Συντονίζουμε πάνω από 1.2 εκατομμύρια δρομολόγια κάθε χρόνο

Ελέγχουμε έως και 1 εκατομμύρια τιμές για τους πελάτες μας καθημερινά

Πλοία προς Ιταλία

Τι μπορείτε να κάνετε στην Ιταλία;

Η Ιταλία βρίσκεται στη νότια Ευρώπη, στη Μεσόγειο. Αποτελείται από μια χερσόνησο και δύο μεγάλα νησιά, τη Σικελία και τη Σαρδηνία, καθώς και άλλα μικρότερα νησιά.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ιταλία εκτός από το να επισκεφτείτε τα πολυάριθμα μουσεία και τα ρωμαϊκά μνημεία. Η Ιταλία είναι γνωστή για την πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο, τα κανάλια της Βενετίας, τους αμπελώνες και τα ερείπια της ιστορικής πόλης της Πομπηίας.

Όπου κι αν ταξιδέψετε στην Ιταλία, θα έχετε πάντα στη διάθεσή σας μια μεγάλη επιλογή από εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και κλαμπ.

Αυτό που ελκύει χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο να την επισκεφτούν δεν είναι μόνο ο πολιτισμός και η ιστορία της, αλλά και το ευχάριστο μεσογειακό κλίμα και οι αμμώδεις παραλίες.

Πώς να ταξιδέψετε στην Ιταλία;

Η Ιταλία βρίσκεται σε μια εξαιρετική γεωγραφική θέση για να ταξιδέψετε προς αυτή με καράβι, καθώς μπορείτε να βρείτε συχνά και οικονομικά δρομολόγια.

Είτε ταξιδεύετε προς την ηπειρωτική χώρα ή τα δημοφιλή νησιά, τη Σαρδηνία, την Έλβα, την Ίσκια ή το Κάπρι, καθώς και προς τους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς όπως τις Αιγάδες ή τα νησιά του Αιόλου, σίγουρα θα βρείτε το κατάλληλο για εσάς δρομολόγιο.

Η Ιταλία συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τις τριγύρω χώρες, όπως τη Σλοβενία, τη Κροατία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και την Ελλάδα, στην Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος, καθώς και με την Ισπανία, τη Τυνησία, τη Μάλτα και το Μαρόκο.

Τα πιο σημαντικά λιμάνια στο βορειοανατολικό και ανατολικό κομμάτι της χώρας αποτελούν τα λιμάνια της Βενετίας, της Ανκόνας, του Μπάρι και του Μπρίντιζι. Για τα πιο σύντομης διάρκειας δρομολόγια, τα πλοία που χρησιμοποιούνται έχουν μικρή χωρητικότητα ενώ για ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας, όπως αυτά προς και από την Ελλάδα και την Αλβανία, τα πλοία τείνουν να έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και μια πληθώρα ανέσεων ώστε το ταξίδι να είναι όσο πιο άνετο και ευχάριστο γίνεται.

Στην άλλη πλευρά της χώρας, θα βρείτε τα λιμάνια της Γένοβας και της Σαβόνας στα βόρεια, ενώ πιο νότια το λιμάνι του Λιβόρνο, της Civitavecchia (Ρώμη), της Νάπολης και του Σαλέρνο. Δρομολόγια πραγματοποιούνται από και προς τη Βαρκελώνη, τη Ταγγέρη και τη Τυνησία. Το ταξίδι διαρκεί γενικά πολλές ώρες αλλά τα δρομολόγια αυτά είναι τακτικά και αρκετά δημοφιλή. Θα μπορείτε να επιλέξετε από μια πληθώρα ακτοπλοϊκών εταιρειών για να ταξιδέψετε.

Αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε σε κάποιο ιταλικό νησί, θα έχετε σίγουρα πάλι τη δυνατότητα να επιλέξετε κάποια από τις πολυάριθμες εταιρείες, δρομολόγια και ώρες αναχώρησης. Γενικά αν θέλετε να πάτε σε κάποιο νησί, θα μπορέσετε να πάρετε το καράβι από το πιο κοντινό σε αυτό λιμάνι. Αν πάλι επιθυμείτε να πάτε προς τα μεγαλύτερα νησιά της Σαρδηνίας και της Σικελίας, τακτικά δρομολόγια πραγματοποιούνται από τα μεγαλύτερα λιμάνια στα δυτικά της ηπειρωτικής χώρας.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να κλείσετε εισιτήρια για Ιταλία;

Σίγουρα η πιο δημοφιλής περίοδος για να ταξιδέψετε προς την Ιταλία είναι μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, όπου τα εισιτήρια τείνουν να είναι αρκετά ακριβά και για αυτό συνιστάται να κάνετε τη κράτησή σας πολύ πιο μπροστά. Λίγο πιο οικονομικοί για να ταξιδέψετε είναι οι μήνες του Ιουνίου, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου όπου μπορείτε και πάλι να απολαύσετε το ευχάριστα ζεστό μεσογειακό κλίμα. Ωστόσο, η Ιταλία αποτελεί έναν προορισμό για κάθε εποχή. Οι τιμές των εισιτηρίων τείνουν να είναι αρκετά χαμηλές κατά τον Μάρτιο.

Διαβάστε Περισσότερα Διαβάστε Λιγότερα

Δημοφιλείς Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

 • Anek Superfast
  • Αποκτήστε τιμή
 • Grimaldi Lines
  • Αποκτήστε τιμή
 • Grandi Navi Veloci
  • Αποκτήστε τιμή
 • Minoan Lines
  • Αποκτήστε τιμή
Εμφάνιση όλων των Ακτοπλοϊκών Εταιρειών

Δρομολόγια και Λιμάνια σε Ιταλία