Από Δυρράχιο προς Ανκόνα

Η γραμμή Δυρράχιο Ανκόνα συνδέει Αλβανία με Ιταλία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο 1 ακτοπλοϊκή εταιρεία για αυτή την γραμμή και λειτουργεί υπηρεσίες, η Adria Ferries. Η διέλευση λειτουργεί μέχρι και 6 φορές για κάθε εβδομάδα με διάρκεια περίπου 16 ώρες.

Δυρράχιο Ανκόνα εν πλω η διάρκεια και η συχνότητα μπορεί από εποχή σε εποχή να αλλάξει, για αυτόν το λόγο θα σας συμβουλεύαμε να ελέγξετε σε ζωντανή σύνδεση όλες τις πληροφορίες για την ημερομηνία του ταξιδιού σας.

Δυρράχιο - Ανκόνα Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

Μέσος Όρος Τιμών Δυρράχιο Ανκόνα

Οι τιμές που εμφανίζονται αντιπροσωπεύουν την μέση τιμή για μια απλή μετάβαση που καταβάλλεται από τους πελάτες μας. Η πιο κοινή κράτηση στο δρομολόγιο Δυρράχιο Ανκόνα με ένα αυτοκίνητο και 2 επιβάτες.

Δυρράχιο Οδηγός

Το Δυρράχιο είναι μια πόλη που βρίσκεται στην αλβανική ακτή, στα 33 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, τα Τίρανα. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλβανίας και το κύριο λιμάνι της το οποίο είναι πολύ σημαντικό μιας και είναι αρχαίο και οικονομικά ωφέλιμο για τη χώρα. Περιβάλλεται από την Αδριατική Θάλασσα, με το ιταλικό λιμάνι του Μπάρι 300 χλμ. και του Μπρίντεζι στα 200 χιλιόμετρα πιο μακριά.

Δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης είναι η Δημοτική βιβλιοθήκη, τα Θέατρα ‘Aleksander Moisiu’, ‘Estrada’ & ‘Puppet’ αλλά και η Φυλαρμονική Ορχήστρα. Για τους επισκέπτες που είναι λάτρεις της ιστορίας θα βρουν μια σειρά σε μουσεία όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Βασιλική βίλα του Δυρραχίου και το Μουσείο Ιστορίας.

Η πόλη επίσης διαθέτει την Αρχαία Πόλη Τείχους του Δυρράχιου, τον καθεδρικό ναό της πόλης και το μεγαλύτερο αμφιθέατρο στα Βαλκάνια που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι. Η κατασκευή του κατά τη διάρκεια του πρώτου αιώνα είναι υπό εξέταση για να κηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με Μπάρι, Ανκόνα, Τεργέστη και Μπρίντεζι είναι πολύ γνωστές!

Ανκόνα Οδηγός

Η ιταλική πόλη της Ανκόνας βρίσκεται στη περιοχή Μάρκε στη κεντρική Ιταλία και άρχισε να κερδίζει σε δημοσιότητα ως τουριστικός προορισμός τα τελευταία χρόνια. Είναι διάσημη για την φυσική της ομορφιά και την ωραία γαστρονομία, και έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της. Η πόλη βρίσκεται στα παράλια της Αδριατικής, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη Μπολόνια και 280 χιλιόμετρα από τη Ρώμη, την ιταλική πρωτεύουσα. Η φυσική αμυντική της θέση, τοποθετημένη ανάμεσα στις πλαγιές του Monte Conero και Monte Astagno, έπαιξε ρόλο στην εγκατάσταση των πρώτων αποίκων από τις Συρακούσες. Έλληνες έμποροι ίδρυσαν ένα εργοστάσιο παραγωγής πορφυρού της Τύρου και η επιρροή τους στην περιοχή είναι ευρέως διαδεδομένη.

Η Ανκόνα είναι ένα πολυ σημαντικό λιμάνι και συνδέεται από το λιμάνι της με πολλές άλλες τοποθεσίες. Ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε στην Ανκόνα είναι με το φέρι, που εκτελεί δρομολόγια προς διάφορους προορισμούς συμπεριλαμβανομένου του Σπλιτ, της Ριέκας, της Ζαντάρ, του Χβαρ, της Κόρτσουλα, του Ντουμπρόβνικ, της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και του Ντούγκι Ότοκ.