Γιατί να επιλέξετε
την Direct Ferries;

3417 δρομολόγια και 693 λιμάνια σε όλο τον κόσμο

Μας εμπιστεύονται πάνω από 2.5 εκατομμύρια πελάτες

Συντονίζουμε πάνω από 1.2 εκατομμύρια δρομολόγια κάθε χρόνο

Ελέγχουμε έως και 1 εκατομμύρια τιμές για τους πελάτες μας καθημερινά

Πλοία προς Αλβανία

Η Αλβανία είναι μια χώρα που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Eυρώπη με ακτογραμμές στο Ιόνιο Πέλαγος και την Αδιατική θάλασσα. Συνορεύει στα ηπειρωτικά με την Μακεδονία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα και στο πιο στενό σημείο του Ιονίου Πελάγους, η δυτική ακτή της Ιταλίας είναι λιγότερο από 50 μίλια από την ανατολική Αλβανία.

Βγαίνοντας από μία θυελλώδη περίοδο της ιστορίας, η σύγχρονη Αλβανία έχει πρόσφατα γνωρίσει ταχύτατη ανάπτυξη στον τουρισμό και τις ξένες επενδύσεις, και προτείνεται συχνά ώς ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής.

Η Αλβανία έχει δύο κεντρικά λιμάνια, το Δυρράχιο στα βόρεια της χώρας, και την Αυλώνα στα νότια. Συχνές πορθμειακές γραμμές λειτουργούν όλο το χρόνο από πολυάριθμα λιμάνια στην ιταλική ακτή, συνδέοντας την αρχή την μέση και το τέλος της χώρας με την Αλβανία. Η πλειοψηφία των διελεύσεων είναι μεταξύ Μπάρι και Δυρράχιο.

Τα τελευταία χρόνια το οδικό δίκτυο στην Αλβανία έχει βελτιωθεί σημαντικά, και τώρα όλες οι μεγάλες πόλεις και τα επιβαταγωγά λιμάνια συνδέεονται μεταξύ τους με καινούργιους ή καλά διατηρημένους δρόμους.

Η Αλβανία είναι πατρίδα πλούσιας αρχαιολογικής κληρονομιάς που εκτείνονται στις ιλλιρικές, ελληνικές, ρωμαικές και οθωμανικές περιόδους. Γνωστά μνημεία περιλαμβάνουν το φρούριο της Ροζάφας, με θέα την πόλη Σκόδρα, και τα ελληνορωμαικά ερείπεια στο Μποντρίνο, κοντά στους Αγίους Σαράντα. Το Μπόντριντ είναι ένα από τα τρία Μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στην Αλβανία (με τα άλλα δύο να είναι το Αργυρόκαστρο και το Μπεράτι) που έχουν χαρακτηριστεί ως παγκόσμιας πολιτισμικής σημασίας.

Η πρωτεύουσα πόλη των Τιράνων, βρίσκεται περίπου 16 μίλια ανατολικά από το επιβαταγωγό λιμάνι στο Δυρράχιο, και διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή σε κλάμπ, μπαρ και εστιατόρια συμπεριλαμβανομένου του Sky Tower Rotating Bar. Υπάρχουν επίσης πολλά να κάνετε κατα την διάρκεια της ημέρας, αφού η πόλη είναι πατρίδα του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και της Εθνικής Γκαλερί Τέχνης, ανάμεσα σε άλλα πολιτισμικά και ιστορικά αξιοθέατα.

Η Αλβανία είναι επίσης δημοφιλής για τις υπέροχες, παρθένες παραλίες της την καταπληκτική πανοραμική θέα. Συγκεκριμένα, η αλβανική ριβιέρα προσφέρει πανέμορφες αμμώδεις παραλίες, ηλιοβασιλέματα που κλέβουν την ανάσα και αυθεντική παραδοσιακή κουζίνα θαλασσινών. Αλλού, τα δύσβατα βουνά της χώρας και οι μαγευτικές λίμνες προσφέρουν περιπέτειες ανάβασης, και στα βόρεια της χώρας βρίσκεται το Εθνικό πάρκο και ο υπέροχος ποταμός Βαλμπόνα.

Διαβάστε Περισσότερα Διαβάστε Λιγότερα

Δημοφιλείς Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

 • Grandi Navi Veloci
  • Αποκτήστε τιμή
 • Adria Ferries
  • Αποκτήστε τιμή
 • Ventouris Ferries
  • Αποκτήστε τιμή
 • A-Ships Management S.A
  • Αποκτήστε τιμή
Εμφάνιση όλων των Ακτοπλοϊκών Εταιρειών

Δρομολόγια και Λιμάνια σε Αλβανία