Γιατί να επιλέξετε
την Direct Ferries;

3557 δρομολόγια και 732 λιμάνια σε όλο τον κόσμο

Μας εμπιστεύονται πάνω από 2.5 εκατομμύρια πελάτες

Συντονίζουμε πάνω από 1.2 εκατομμύρια δρομολόγια κάθε χρόνο

Ελέγχουμε έως και 1 εκατομμύρια τιμές για τους πελάτες μας καθημερινά

Πλοία προς Τουρκία

Τι μπορείτε να κάνετε στην Τουρκία;

Η Τουρκία βρίσκεται μεταξύ της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της δυτικής Ασίας, με τη Μαύρη Θάλλασα στα βόρεια και τη Μεσόγειο στα νότια.

Η Τουρκία, μια πολιτισμικά και γεωγραφικά ποικιλόμορφη χώρα, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή. Χαρακτηρίζεται για τα δραματικά βουνά, τους αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά για το εξαιρετικό φαγητό.

Η μεγαλύτερή της πόλη, η Κωνσταντινούπολη, κρύβει τόσους πολιτιστικούς θησαυρούς σε κάθε γωνιά. Γύρω από τον επιβλητικό ναό της Αγια-Σοφιάς και το Μπλε Τζαμί, μπορείτε να περιηγειθείτε στα στενά δρομάκια και να απολαύσετε το τσάι σας, να κάνετε παζάρια στις αγορές και απλά να ζήσετε στον ρυθμό αυτής της μεγαλούπολης.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Τοπ Καπί, ένα ανάκτορο χτισμένο πάνω σε έναν λόφο. Υπήρξε κάποτε η επίσημη κατοικία των σουλτάνων και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο όπου μπορείτε να θαυμάσετε έργα κεραμικής, χειρόγραφα, υφάσματα, θησαυρούς και διάφορα πολύτιμα κειμήλια.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε το Σύγχρονο Μουσείο Κωνσταντινούπολης, όπου εκτίθενται έργα σύγχρονων καλλιτεχνών.

Στη νότια πλευρά της χώρας, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα μονοπάτια στον κόσμο, η Λυκία Οδός, που έχει μήκος περίπου 540 χιλιομέτρων και προσφέρει μια εκπληκτική θέα προς τις ακτές και μαγευτικές διαδρομές μέσα από πευκοδάση.

Η κουζίνα της είναι ένα μείγμα οθωμανικών, μεσογειακών και μεσοανατολίτικων επιρροών. Το πρωϊνό αποτελείται κυρίως από τυρί, ντομάτα, αγγούρι, αβγά και λουκάνικο. Για μεσημεριανό και δείπνο, οι ντόπιοι συνήθως προτιμούν ελαφριά πιάτα με λαχανικά, μεζέδες, κοτόπουλο ή αρνίσιο κεμπάπ με συνοδεία ενός ποτηριού τσάι.

Πώς να ταξιδέψετε στην Τουρκία;

Υπάρχουν πολλές ανταποκρίσεις προς Τουρκία από τα γειτονικά ελληνικά νησιά. Τακτικά δρομολόγια πραγματοποιούνται από Χίο προς Τσεσμέ, από Κω προς Μπόντρουμ και από Ρόδο προς Φετιγιέ.

Μπορείτε επίσης να πλεύσετε από τη Κερύνεια, στη Κύπρο για Τασουτζού, στη νότια Τουρκία. Το δρομολόγιο αυτό διαρκεί λίγο παραπάνω με λίγες ανταποκρίσεις κάθε εβδομάδα.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να κλείσετε εισιτήρια για Τουρκία;

Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλουν από λιμάνι σε λιμάνι. Γενικά, οι τιμές το καλοκαίρι είναι υψηλές ενώ τον Σεπτέμβρη αρχίζουν και πέφτουν. Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται να κλείσετε τα εισιτήριά σας από νωρίς για να εξασφαλίσετε τη καλύτερη τιμή.

Διαβάστε Περισσότερα Διαβάστε Λιγότερα

Δημοφιλείς Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

 • Sky Marine
  • Αποκτήστε τιμή
 • Sea Dreams
  • Αποκτήστε τιμή
 • Akgunler Denizcilik
  • Αποκτήστε τιμή
 • Turyol
  • Αποκτήστε τιμή
Εμφάνιση όλων των Ακτοπλοϊκών Εταιρειών

Δρομολόγια και Λιμάνια σε Τουρκία