Από Ρόδος προς Μαρμαρίς

Η γραμμή Ρόδος Μαρμαρίς συνδέει Δωδεκάνησα με Τουρκία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο 1 ακτοπλοϊκή εταιρεία για αυτή την γραμμή και λειτουργεί υπηρεσίες, η Sea Dreams. Η διέλευση λειτουργεί μέχρι και 28 φορές για κάθε εβδομάδα με διάρκεια περίπου 1 ώρα.

Ρόδος Μαρμαρίς εν πλω η διάρκεια και η συχνότητα μπορεί από εποχή σε εποχή να αλλάξει, για αυτόν το λόγο θα σας συμβουλεύαμε να ελέγξετε σε ζωντανή σύνδεση όλες τις πληροφορίες για την ημερομηνία του ταξιδιού σας.

Ρόδος - Μαρμαρίς Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

Μέσος Όρος Τιμών Ρόδος Μαρμαρίς

Οι τιμές που εμφανίζονται αντιπροσωπεύουν την μέση τιμή απλής μετάβασης που καταβάλλεται από τους πελάτες μας σε αυτή τη διέλευση. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι ανά άτομο.

Ρόδος Οδηγός

Το ελληνικό νησί της Ρόδου είναι το μεγαλύτερο από τα Δωδεκάνησα και βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο, βορειοανατολικά του νησιού της Κρήτης και νοτιοανατολικά της Αθήνας. Το νησί βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση από τα παράλια της Τουρκίας. Η πόλη της Ρόδου είναι η χώρα του νησιού και η κύρια πόλη και η παλιά της πόλη χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων. Τα μεσαιωνικά τείχη της πόλης, τα κτήριά της που μοιάζουν με οχυρά, οι πύλες, τα προπύργια, τα στενά δρομάκια, τα παλιά σπίτια, τα σιντριβάνια και οι γεμάτες πλατείες, όλα μαζί κάνουν τους επισκέπτες να νιώθουν σα να βρίσκονται χιλιάδες χρόνια πριν. Έξω από τη πόλη της Ρόδου, το νησί έχει πολλά μικρά χωριά και παραθαλάσσια θέρετρα που είναι δημοφιλή μεταξύ των τουριστών. Τα πιο βασικά είναι το Φαληράκι, η Λίνδος, η Κρεμαστή, ο Πεύκος, ο Αρχάγγελος, το Χαράκι, το χωριό Κοσκινού, τα Αφάντου, το Παραδείσι, τα Τριάντα και ο Έμπωνας.

Από το λιμάνι της πόλης, δρομολόγια εκτελούνται προς τον Πειραιά και με συμβατικά και με ταχύπλοα σκάφη. Το νησί επίσης συνδέεται με τα άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, τις Κυκλάδες και τη Κρήτη κατά τους θερινούς μήνες.

Μαρμαρίς Οδηγός

Η Μαρμαρίδα, ή αλλιώς Μαρμαρίς, είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στα δυτικά της Τουρκίας, στα παράλια της Μεσογείου, και αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για τους Βρετανούς. Η πόλη φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες και έχει ένα λιμάνι, μια υπέροχη παραλία και ακτογραμμή, καθώς και μια γοητευτική παλιά πόλη που σας καλεί να την εξερευνήσετε. Δημοφιλείς πόλοι έλξης στη πόλη περιλαμβάνουν το Κάστρο του 16ου αιώνα που είναι πιθανότατα το πιο γνωστό αξιοθέατο στη πόλη. Επίσης στη παλιά πόλη, όπου βρίσκονται πολλά ιστορικά μέρη, υπάρχουν πολλά παλιά κτίρια που έχουν μετατραπεί σε καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια.

Αν ενδιαφέρεστε για την ιστορία της επαρχίας Μούγλων, μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το κοντινό αρχαιολογικό πάρκο Iyilik Kayaliklari, όπου έχουν ανακαλυφθεί ερείπια από τον 4ο αιώνα π.Χ. Αντιθέτως, για έναν πιο δραστήριο τρόπο για να περάσετε τις διακοπές σας, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το Εθνικό Πάρκο του Μαρμαρίς όπου υπάρχουν πολλά μονοπάτια για πεζοπορία και mountain bike και πολλά μέρη για αναρρίχηση.

Από το λιμάνι της πόλης δρομολόγια εκτελούνται και με φέρι και με ιπτάμενα δελφίνια πολλές φορές την ημέρα προς το ελληνικό νησί της Ρόδου.