Η γραμμή Σύρος Μήλος συνδέει Κυκλάδες με Κυκλάδες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο 1 ακτοπλοϊκή εταιρεία για αυτή την γραμμή και λειτουργεί υπηρεσίες, η Blue Star Ferries. Η διέλευση λειτουργεί μέχρι και 4 φορές για κάθε εβδομάδα με διάρκεια περίπου 5 ώρες 45 λεπτά.
Σύρος Μήλος εν πλω η διάρκεια και η συχνότητα μπορεί από εποχή σε εποχή να αλλάξει, για αυτόν το λόγο θα σας συμβουλεύαμε να ελέγξετε σε ζωντανή σύνδεση όλες τις πληροφορίες για την ημερομηνία του ταξιδιού σας.
Οι τιμές που εμφανίζονται αντιπροσωπεύουν την μέση τιμή για μια απλή μετάβαση που καταβάλλεται από τους πελάτες μας. Η πιο κοινή κράτηση στο δρομολόγιο Σύρος Μήλος με ένα αυτοκίνητο και 2 επιβάτες.
Το ελληνικό νησί της Σύρου είναι ένα από τα νησιά των Κυκλάδων, στο Αιγαίο, 145 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά περίπου της Αθήνας, της ελληνικής πρωτεύουσας. Η ιστορία του νησιού χρονολογείται γύρω στη 3η χιλιετία π.Χ., όπως αποδεικνύουν ευρήματα που βρέθηκαν στις περιοχές Χαλανδριανή και Καστρί. Αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στο νησί δείχνουν ότι πρέπει να υπήρχαν εργαστήρια μεταλλοτεχνίας στο νησί που θεωρείται να είχε εμπορική σχέση με την Μικρά Ασία. Κατά τον 6ο αιώνα π.Χ., το νησί καταλήφθηκε από τους Σαμιώτες. Ο ποιητής και φιλόσοφος Φερεκύδης γεννήθηκε στο νησί κατά της διάρκεια αυτής της περιόδου και αργότερα μετακόμισε στη Σάμο και έγινε δάσκαλος του Πυθαγόρα.
Εκτός από τις ομορφιές του νησιού, η Σύρος έχει μια ακμάζουσα πολιτιστική σκηνή και αγάπη για τις τέχνες. Οι τουρίστες καλό θα ήταν να επισκεφτούν τα μουσεία και τις γκαλερί του νησιού, καθώς και να περπατήσουν μέσα στα όμορφα στενά ή να χαλαρώσουν στη παραλία.
Από το λιμάνι του νησιού, εκτελούνται δρομολόγια προς τη Ραφήνα και τον Πειραιά και με συμβατικά και με ταχύπλοα πλοία. Η Σύρος συνδέεται επίσης με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα, τη Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη και τη Σκιάθο.
Η Μήλος είναι ένα ελληνικό νησί, το πιο δυτικό των Κυκλάδων και είναι γνωστό για το νησί όπου ανακαλύφθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης, αν και το άγαλμα εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Το νησί έχει περίπου 5.000 κατοίκους που ζουν σε εφτά μικρά χωριά γύρω από το νησί. Σε αντίθεση με τα γειτονικά κυκλαδίτικα νησιά, ο τουρισμός άρχισε να αναπτύσσεται σχετικά πρόσφατα στη Μήλο και σήμερα οι τουρίστες την επισκέπτονται για να απολαύσουν τις όμορφες παραλίες και τα ζεστά, κρυστάλλινα καθαρά νερά της. Χάρη στο φυσικό τοπίο του, που δημιουργήθηκε από ηφαιστειακή δραστηριότητα, το νησί μερικές φορές αναφέρεται ως το νησί των χρωμάτων.
Το νησί συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά στην Αθήνα, τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη, και με συμβατικά πλοία και με ταχύπλοα καταμαράν. Κατά την περίοδο αιχμής το καλοκαίρι υπάρχουν καθημερινά προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς το νησί. Υπάρχουν δύο λιμάνα στη Μήλο, το κύριο λιμάνι είναι στον Αδάμαντα και το άλλο στην Απολλωνία, ή αλλιώς Πολλώνια, που συνδέει το νησί με την Κίμωλο και τα Γλαρονήσια.