Η γραμμή Σύρος Καβάλα συνδέει Κυκλάδες με Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο 1 ακτοπλοϊκή εταιρεία για αυτή την γραμμή και λειτουργεί υπηρεσίες, η Blue Star Ferries. Η διέλευση λειτουργεί μέχρι και 1 φορές για κάθε εβδομάδα με διάρκεια περίπου 21 ώρες 50 λεπτά.
Σύρος Καβάλα εν πλω η διάρκεια και η συχνότητα μπορεί από εποχή σε εποχή να αλλάξει, για αυτόν το λόγο θα σας συμβουλεύαμε να ελέγξετε σε ζωντανή σύνδεση όλες τις πληροφορίες για την ημερομηνία του ταξιδιού σας.
Οι τιμές που εμφανίζονται αντιπροσωπεύουν την μέση τιμή για μια απλή μετάβαση που καταβάλλεται από τους πελάτες μας. Η πιο κοινή κράτηση στο δρομολόγιο Σύρος Καβάλα με ένα αυτοκίνητο και 2 επιβάτες.
Το ελληνικό νησί της Σύρου είναι ένα από τα νησιά των Κυκλάδων, στο Αιγαίο, 145 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά περίπου της Αθήνας, της ελληνικής πρωτεύουσας. Η ιστορία του νησιού χρονολογείται γύρω στη 3η χιλιετία π.Χ., όπως αποδεικνύουν ευρήματα που βρέθηκαν στις περιοχές Χαλανδριανή και Καστρί. Αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στο νησί δείχνουν ότι πρέπει να υπήρχαν εργαστήρια μεταλλοτεχνίας στο νησί που θεωρείται να είχε εμπορική σχέση με την Μικρά Ασία. Κατά τον 6ο αιώνα π.Χ., το νησί καταλήφθηκε από τους Σαμιώτες. Ο ποιητής και φιλόσοφος Φερεκύδης γεννήθηκε στο νησί κατά της διάρκεια αυτής της περιόδου και αργότερα μετακόμισε στη Σάμο και έγινε δάσκαλος του Πυθαγόρα.
Εκτός από τις ομορφιές του νησιού, η Σύρος έχει μια ακμάζουσα πολιτιστική σκηνή και αγάπη για τις τέχνες. Οι τουρίστες καλό θα ήταν να επισκεφτούν τα μουσεία και τις γκαλερί του νησιού, καθώς και να περπατήσουν μέσα στα όμορφα στενά ή να χαλαρώσουν στη παραλία.
Από το λιμάνι του νησιού, εκτελούνται δρομολόγια προς τη Ραφήνα και τον Πειραιά και με συμβατικά και με ταχύπλοα πλοία. Η Σύρος συνδέεται επίσης με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα, τη Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη και τη Σκιάθο.
Η ελληνική πόλη της Καβάλας είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας και είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, και θεωρείται ως μια από τις πιο γραφικές πόλεις στην Ελλάδα. Αναλύοντας τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στη περιοχή, η ιστορία της πόλης ξεκινά από τους Προϊστορικούς χρόνους. Το αρχικό κέντρο της πόλης περιοριζόταν στη περιοχή Παναγιά που κατοικείται από τον 7ο αιώνα π.Χ. Στις αρχές του 16ου αιώνα η πόλη εξαπλώθηκε και κατάφερε να διατηρήσει τα νέα της σύνορα μέχρι το 1870 αν και η πόλη, που βλέπουμε σήμερα, άρχισε πραγματικά να διαμορφώνεται μετά το 1928.
Η τύχη της πόλης οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στη σημαντική θέση της, το λιμάνι της και τη φυσική της άμυνα στη χερσόνησο, πάνω στην οποία χτίστηκε η παλιά πόλη. Περπατώντας γύρω από τη πόλη οι επισκέπτες θα εκπλαγούν από τα νεοκλασικά κτήρια και τις αποθήκες καπνού που αποτελούν φυσικό σύμβολο του πρόσφατου παρελθόντος της πόλης. Στη ¨Μέκκα του Καπνού¨, όπως ονομαζόταν η Καβάλα παλιά, χιλιάδες καπνεργάτες κέρδιζαν τα προς το ζην.
Από το λιμάνι της πόλης εκτελούνται δρομολόγια προς τον Άγιο Ευστράτιο, τη Λήμνο, το Λαύριο, τον Άγιο Κήρυκο, τη Χίο, το Καρλόβασι, τα Ψαρά, το Βαθύ και τη Μυτιλήνη.