Από Πειραιάς προς Χανιά

Το δρομολόγιο Πειραιάς Χανιά συνδέει Αθήνα με Κρήτη και λειτουργεί αυτή τη στιγμή από 3 ακτοπλοϊκές εταιρείες. Στην Blue Star Ferries λειτουργούν τη διέλευση 11 φορές ανά εβδομάδα, SeaJets 7 φορές εβδομάδα & Η Anek Superfast υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέχρι 10 φορές ανά εβδομάδα.

Οπότε αυτός είναι ένας συνδυασμός 28 διελεύσεων σε προσφορά ανά εβδομάδα πάνω στο Πειραιάς Χανιά με δρομολόγια μεταξύ Αθήνα και Κρήτη μαζί με 3. Συγκρίνετε τώρα για να εξασφαλίσετε την καλύτερη τιμή για το ταξίδι σας.

Πειραιάς - Χανιά Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

Μέσος Όρος Τιμών Πειραιάς Χανιά

Οι τιμές που εμφανίζονται αντιπροσωπεύουν την μέση τιμή για μια απλή μετάβαση που καταβάλλεται από τους πελάτες μας. Η πιο κοινή κράτηση στο δρομολόγιο Πειραιάς Χανιά με ένα αυτοκίνητο και 2 επιβάτες.

Πειραιάς Οδηγός

Η πόλη του Πειραιά στην Ελλάδα βρίσκεται στον Σαρωνικό Κόλπο στην περιοχή της Αττικής και είναι μέρος του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Αθήνας, με το κέντρο της Αθήνας να βρίσκεται 12 χιλιόμετρα περίπου από το λιμάνι. Το κέντρο του Πειραιά είναι γενικά συμφορημένο και τείνει να είναι ένα μέρος που οι τουρίστες δε θα ήθελαν να πάνε. Η περιοχή έχει πολλές από τις εγκαταστάσεις που θα αναμένατε από μια μη-τουριστική πόλη: τράπεζες, δημόσια κτήρια, πεζόδρομους, δρόμους με καταστήματα και όλα τα σχετικά. Η περιοχή γύρω από το Πασαλιμάνι και το Μικρολίμανο αποτελούν πόλο έλξης και προσφέρουν μια μεγάλη επιλογή από εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ.

Ο Πειραιάς είναι το κύριο λιμάνι της Ελλάδας και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι το κέντρο του ναυτιλιακού κλάδου της Ελλάδας και η βάση για την εμπορική ναυτιλία. Έχοντας πρόσφατα υποβληθεί σε ανακαίνιση, οι εγκαταστάσεις στο λιμάνι έχουν βελτιωθεί και περιλαμβάνουν ATM, ανταλλακτήρια συναλλάγματος, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και ένα πλήθος ταξιδιωτικών πρακτορείων που πουλάνε ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Οι προορισμοί που εξυπηρετεί το λιμάνι περιλαμβάνουν το νησί της Κρήτης, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τις ανατολικές περιοχές της Ελλάδας και τις περιοχές του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Χανιά Οδηγός

Τα Χανιά είναι η πρωτεύουσα του νομού Χανίων του νησιού της Κρήτης και είναι μια πόλη που έχει φιλοξενήσει διάφορους πολιτισμούς κατά τη διάρκεια της ιστορίας της. Η πόλη χτίστηκε στην ίδια τοποθεσία που έχτισαν οι Μινωίτες την αρχαία Κυδωνία, και ήταν η πρώην πρωτεύουσα της Κρήτης μεταξύ του 1847 και 1972. Σήμερα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης μετά το Ηράκλειο. Ο λαβύρινθος από στενά σοκάκια στη παλιά πόλη είναι γεμάτος από πανέμορφα βενετσιάνικα αρχοντικά, εκκλησίες, συντριβάνια και ιστορικά μνημεία που είναι όλα τους δημοφιλή με τους επισκέπτες.

Το ενετικό λιμάνι βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης και είναι εκεί όπου οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να δουν τα ενετικά κτίρια που συνυπάρχουν με τα τουρκικά που χτίστηκαν αργότερα. Στα ανατολικά της παλιάς πόλης βρίσκεται η συνοικία Σπλάτζια που χτίστηκε στη τοποθεσία της πρώην τουρκικής συνοικίας και εκεί θα βρείτε την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων που ήταν η μόνη ορθόδοξη εκκλησία που είχε την άδεια να λειτουργεί κατά τη κατοχή του νησιού από τους Βενετούς και τους Τούρκους. Επίσης στη περιοχή υπάρχει η πλατεία του Συντριβανίου. Στη συνοικία Νεώρια βρισκόταν το πρώην λιμάνι και τα ενετικά ναυπηγεία κατά τον 14ο και 16ο αιώνα.

Από το λιμάνι των Χανίων, δρομολόγια εκτελούνται προς το λιμάνι του Πειραιά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.