Από Μπαρ προς Μπάρι

Η γραμμή Μπαρ Μπάρι συνδέει Μαυροβούνιο με Ιταλία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο 1 ακτοπλοϊκή εταιρεία για αυτή την γραμμή και λειτουργεί υπηρεσίες, η Jadrolinija. Η διέλευση λειτουργεί μέχρι και 1 φορές για κάθε εβδομάδα με διάρκεια περίπου 11 ώρες.

Μπαρ Μπάρι εν πλω η διάρκεια και η συχνότητα μπορεί από εποχή σε εποχή να αλλάξει, για αυτόν το λόγο θα σας συμβουλεύαμε να ελέγξετε σε ζωντανή σύνδεση όλες τις πληροφορίες για την ημερομηνία του ταξιδιού σας.

Μπαρ - Μπάρι Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

Μέσος Όρος Τιμών Μπαρ Μπάρι

Οι τιμές που εμφανίζονται αντιπροσωπεύουν την μέση τιμή για μια απλή μετάβαση που καταβάλλεται από τους πελάτες μας. Η πιο κοινή κράτηση στο δρομολόγιο Μπαρ Μπάρι με ένα αυτοκίνητο και 2 επιβάτες.

Μπαρ Οδηγός

Το Μπαρ βρίσκεται παραθαλάσσια στο νότιο Μαυροβούνιο. Οι τουρίστες θαυμάζουν το σημείο αυτό όχι μόνο για τις αξιοζήλευτες παραλίες αλλά για την ιστορία που έχει από τον 6ο αιώνα, εκεί θα βρείτε ιστορική εκκλησία Triconch Church και θα παρατηρήσετε της ομοιότητες με την αρχιτεκτονική της περιοχής. Εδώ άλλωστε ‘γεννήθηκε’ τo ''Xρονικό του ιερέα της Διοκλείας'' (Chronicle of the Priest of Dukja) κατά το τέλος του 12ου αιώνα. Η πόλη του Μπαρ εξελίχθηκε πολύ μετά το τέλος του Β’ παγκόσμιου Πολέμου με ένα υπερσύγχρονο λιμάνι, μοντέρνα κτίρια και πλατιές λεωφόρους.

Το Μαυροβούνιο βρίσκεται στην Αδριατική Θάλασσα, Ανατολικά της Ευρώπης με σύνορα στα δυτικά της Κροατίας, στα βορειοδυτικά της Βοσνίας και της Ερζεγοβίνης, στα βορειοανατολικά με την Σερβία, ανατολικά με το Κόσοβο και τέλος νοτιοανατολικά με την Αλβανία.

Ακτοπλοϊκά το Μπαρ ενώνεται με το Μπάρι στην Ιταλία.

Μπάρι Οδηγός

Η ιταλική πόλη και λιμάνι του Μπάρι βρίσκεται στα παράλια της Αδριατικής και είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Απουλίας στην Ιταλία. Η πόλη δεν είναι ένας τόσο διάσημος τουριστικός προορισμός, αν και υπάρχουν μερικά αξιοθέατα και βρίσκεται σε βολικό σημείο για τους επισκέπτες που μπορούν να την χρησιμοποιήσουν ως βάση απ’ όπου μπορούν να εξερευνήσουν τη γύρω περιοχή. Τα περισσότερα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στη πόλη βρίσκονται κάτω από τα στενά δρομάκια στη συνοικία Vecchia Bari που είναι γνωστή με το να μπερδεύει τους επισκέπτες της που συχνά χάνονται μέσα στον λαβύρινθό της. Η πιο γνωστή εκκλησία του Μπάρι είναι η Βασιλική του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε τον 11ο αιώνα και βρίσκεται μεταξύ της θάλασσας και της παλιάς πόλης. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο και χτίστηκε με σκοπό να δεχθεί τα λείψανα του Αγίου, που ακόμα βρίσκονται στη κρύπτη. Στο κύριο μέρος του ναού υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα που αξίζει κάποιος να δει όπως ο περίτεχνος πέτρινος θόλος πάνω από την Αγία Τράπεζα και ο μαρμάρινος θρόνος του επισκόπου από τον 11ο αιώνα, γνωστός ως Cattedra di Elia.

Από το λιμάνι του Μπάρι, φέρι αναχωρούν για το Δυρράχιο, την Ηγουμενίτσα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, τη Πάτρα, το Κότορ και το Ντουμπρόβνικ.