Γιατί να επιλέξετε
την Direct Ferries;

3557 δρομολόγια και 732 λιμάνια σε όλο τον κόσμο

Μας εμπιστεύονται πάνω από 2.5 εκατομμύρια πελάτες

Συντονίζουμε πάνω από 1.2 εκατομμύρια δρομολόγια κάθε χρόνο

Ελέγχουμε έως και 1 εκατομμύρια τιμές για τους πελάτες μας καθημερινά

Πλοία προς Νησιά Αιγαίου Πελάγους

Τι μπορείτε να κάνετε στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους;

Τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος και αποτελούνται από τη Λέσβο, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί σε όλη την Ελλάδα, τη Θάσο, τη Σάμο, τη Χίο, την Ικαρία, τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη, καθώς και πολλά άλλα νησιά.

Η Λέσβος, εκτός από τις φυσικές της ομορφιές, φημίζεται και για τη πλούσια ιστορία της. Μπορείτε να επισκεφτείτε το ρωμαϊκό υδραγωγείο και το απολιθωμένο δάσος που είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.Εκτός από τη πόλη της Μυτιλήνης, τη πρωτεύουσα του νησιού, μη παραλείψετε να επισκεφτείτε την Αγιάσο με τα λιθόστρωτα δρομάκια και την εκκλησία του 12ου αιώνα. Ο Μόλυβος, ένας πολύ γραφικός οικισμός, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και φημίζεται για το κάστρο του.

Η Σάμος είναι γνωστή για τις υπέροχες παραλίες και τα πράσινα βουνά της που ενδείκνυνται για πεζοπορία. Επίσης, διαθέτει και έναν μεγάλο αριθμό αρχαιολογικών χώρων και αποτελεί τη πατρίδα του Πυθαγόρα.

Η Ικαρία είναι ένα νησί που φημίζεται για τους χαλαρούς ρυθμούς του, ιδανικό για όσους αποζητούν ηρεμία στις διακοπές τους. Έχει όμορφες παραλίες, βουνά, χωριουδάκια και κάστρα που χτίστηκαν με σκοπό τη προστασία του νησιού από τους πειρατές.

Η Χίος είναι επίσης ένα σχετικά ήσυχο νησί, γνωστό για τη μαστίχα της Χίου, το λάδι, τα σύκα και το κρασί. Όσο είστε στη Χίο, μη παραλείψετε να επισκεφτείτε τη Νέα Μονή της Χίου, που στην ουσία είναι ένα παλιό μοναστήρι και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Η Λήμνος έχει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στο Αιγαίο, υπέροχες παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ στη Σαμοθράκη θα μπορείτε να κολυμπήσετε στη θάλασσα αλλά και στις βάθρες. Η Σαμοθράκη είναι το τρίτο ψηλότερο νησί της χώρας καθώς η ψηλότερη κορυφή του όρους Σάος φτάνει τα 1.611 μέτρα.

Στη Θάσο, εκτός από τις παραλίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο Αλυκής, τις πέτρινες γέφυρες και να ακολουθήσετε το μονοπάτι προς την Ακρόπολη που προσφέρει μια μαγευτική θέα.

Πώς να ταξιδέψετε στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους;

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά είναι αρκετά εύκολη. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους καθώς και τα νησιά μεταξύ τους.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να κλείσετε εισιτήρια για Νησιά Αιγαίου Πελάγους;

Τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους αποτελούν έναν δημοφιλή προορισμό διακοπών και για τους ντόπιους αλλά και για τους ξένους τουρίστες. Έτσι, οι τιμές το καλοκαίρι τείνουν να είναι αρκετά υψηλές. Ανάλογα με τον προορισμό σας, ίσως μπορέσετε να βρείτε πιο οικονομικά εισιτήρια τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση πολύ πιο μπροστά για να εξασφαλίσετε τη καλύτερη τιμή.

Διαβάστε Περισσότερα Διαβάστε Λιγότερα

Δημοφιλείς Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

 • Hellenic Seaways
  • Αποκτήστε τιμή
 • Turyol
  • Αποκτήστε τιμή
 • Blue Star Ferries
  • Αποκτήστε τιμή
 • SeaJets
  • Αποκτήστε τιμή
Εμφάνιση όλων των Ακτοπλοϊκών Εταιρειών

Δρομολόγια και Λιμάνια σε Νησιά Αιγαίου Πελάγους